Nominasjonskomiteens innstilling til stortingsliste for Hordaland 2021

1), Arild Hermstad.
Arild er født i 1966 og er i dag nestleder i MDG og har vært byrådsvikar for både Lan Marie N. Berg og Hanna Marcussen i Oslo. Arild er oppvokst i Åsane og har bodd 15 år på Danmarksplass i Bergen. Arild trekker frem at han er klar for valgkamp og vil kjempe for å forandre politikken og spilleregelene. De andre partiene vil ikke sette miljø og klima først og derfor trenger vi et sterkt og tydelig MDG med en stor gruppe på stortinget i 2021.

2.) , Josefine Gjerde.
Josefine er ungdomskandidat for Grønn Ungdom Vestland i Hordaland. Josefine er født i 1999 og har er avtroppende fylkesleder for Grønn Ungdom Vestland. Hun er en person som har vist et enormt engasjement for klima- og miljøkampen, både i media og i sine verv i partiet. Josefine har også vist at hun kan håndtere media på en god måte. Både gjennom oppslag i media, debattinnlegg og med sin erfaring som kommunikasjonsrådgiver. I dag jobber Josefine som rådgiver for byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt i Bergen

3.)Nils-Anders Nøttseter.
Nils-Anders er født i 1980 og startet sin politiske karriere som gruppeleder for MDG i Os fra 2015. I Os markerte Nils-Anders seg som den tydeligste stemmen mot Terje Søviknes og hans FrP-styrte kommune. I kampen mot FrP i Os var det viktig for Nils-Anders å kjempe for åpenhet og dokumentasjon av lokaldemokratiets dårlige kår. Dette førte frem og var trolig medvirkende til en ny politisk koalisjon i Os / Bjørnafjorden etter 20 år med FrP-styre. I kommunevalget 2019 bidro gruppeleder Nils-Anders til at MDG økte oppslutningen til 9,1%, og økte antallet aktive politikere til fire.

4.)Pauline Tomren.
Pauline er født i 1999 og sitter i dag i Grønt Kvinnenettverks hovedstyre, hun er styremedlem i Osterøy MDG og er vara for MDG på fylkestinget i Vestland. Pauline trekker frem at det har vært likestilling, naturvern og et ønske om å skape et mer inkluderende samfunn er sakene som har engasjert henne inn i MDG. Hun har vært medlem i MDG siden 2014 og har hatt flere ulike verv i både Grønn Ungdom og De Grønne. Hun har erfaring som lokallagsleder og styremedlem i Osterøy og er tidligere leder av Grønn Ungdom Vestland. I dag holder hun på med en utdannelse til sosionom. På fylkestinget jobber Pauline særlig med utdanningspolitikk.

 

5.)Natalia Golis.
Natalia er født i 1980 og er i dag fylkesvaraordfører for Vestland. Natalia er også gruppeleder for MDG Vestland sin fylkestingsgruppe og er medlem av fylkesutvalget. Hun er også kommunestyrerepresentant i Kvam. Natalia trekker frem at det har vært kampen for klima- og miljø som var viktig for at hun engasjerte seg. Samtidig ønsker Natalia å bidra til mangfold i politikken. MDG Vestland på Stortinget bør være en tydelig stemme for matproduksjon, verdiskaping og omstilling til ny teknologi mener Natalia. Hun trekker frem at man trenger kandidater som forstår nyansene mellom næringslivet og politikken.