Ny måling varsler grønt valgskred

AV DEGRONNE DEN 06. JUL, 2013

De Grønne får 3,6 prosent på en ny måling, publisert av BT, Adresseavisen og Aftenposten i dag.  – Vi øyner muligheten til et valgskred som kan gi grønne mandater fra mange fylker, jubler nasjonal talskvinne Hanna E. Marcussen.

Den ferske meningsmålingen er De Grønnes beste noensinne. Partiet gjør dermed et kraftig hopp fra den forrige rekordnotering på på 2,3 prosent. Hanna E. Marcussen melder om elektrisk stemning i partiorganisasjonen.

Rekordmåling
Skjermbilde: TV2 politisk.no

– Dette er en sensasjonell måling som viser at vårt mål om å bryte sperregrensen er realistisk. Med et slikt resultat vil Norge få en ny politisk kraft, som kan utgjøre en dramatisk forskjell i norsk politikk de neste fire årene, sier Marcussen.

Målingen gir De Grønne ett mandat i Oslo, men plasserer partiet svært nær sperregrensen på 4% som er terskelen for å få utjevningsmandater. Skjer dette anslår De Grønne at de vil få mellom seks og ti mandater på Stortinget til høsten. – Denne målingen bekrefter de signalene vi får fra våre medlemmer og lokallag som allerede er i gang med valgkampen over hele landet.

Reaksjonene vi møter når vi snakker med folk om politikken vår er utrolig positive. Hvis partiet passerer sperregrensen kan partiet få mandater fra mange ulike fylker. Samtidig viser målingen at direktemandater fra fylker som Akershus, Hordaland, Rogaland og Sør Trøndelag kan være innenfor rekkevidde for partiet.

– Nå skal vi brette opp ermene i hele landet og jobbe beinhardt for at Norge skal få et nytt landsdekkende Stortingsparti om til høsten. Vi inviterer alle velgere med på å skrive politisk historie den 9 september, avslutter Marcussen.

Hvis De Grønne passerer sperregrensen blir de det første nye partiet siden FrPs forløper Anders Langes parti kom inn på Stortinget med flere mandater i 1973.